به گزارش فراز؛ «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه روز شنبه و پس از برگزاری نشست دوجانبه در استانبول، در یک کنفرانس خبری مشترک شرکت کردند.
عراقچی با اشاره به برگزاری نشست گروه ۳+۳ در استانبول ترکیه درباره موضوع قفقاز گفت: ما در این نشست اداره جمعی خود را برای توسعه اقتصادی و تحکیم صلح و ثبات در منطقه اعلام کردیم.
وزیر خارجه ایران تاکید کرد: ما هیچگونه حد و مرزی برای توسعه روابط با ترکیه قائل نیستیم و بر گسترش روابط تاکید داریم.
او با بیان اینکه در دیدار همتای ترکیهای خود، درباره مسائل منطقه بحث و رایزنی کرده است، گفت: رویکرد رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در منطقه مورد قبول ما نیست و همه کشورها از جمله کشورهای اسلامی باید از ابزارهای اقتصادی و سیاسی خود برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی استفاده کنند.
عراقچی با هشدار درباره اینکه «منطقه ما به بشکه باروت تبدیل شده است و انفجار آن میتواند صلح و امنیت در منطقه و کل جهان را در معرض خطر قرار دهد»، گفت: احتمال بروز جنگ در منطقه احتمال جدی است و هیچکس در منطقه به جز رژیم صهیونیستی از این وضعیت سود نمیبرد.
او تاکید کرد: گسترش تنش در لبنان نگرانکننده است.
عراقچی همچنین با اشاره به شهادت «یحیی سنوار» رئیس جنبش حماس توسط رژیم صهیونیستی و گرامیداشت یاد این فرمانده شهید مقاومت گفت: تجربه نشان داده که اینگونه ترورها هیچ خللی در مبارزه مشروع مردم فلسطین ایجاد نمیکند و آنها با انگیزه بیشتری مبارزه خود علیه اشغالگران را ادامه میدهند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: سال ۲۰۲۵ سال فرهنگی ایران و ترکیه نامگذاری شده است و برنامههای متنوعی در این زمینه داریم.
او با اشاره به رایزنیهای خود با وزیر خارجه و رئیسجمهور ترکیه گفت: در این دیدارها در ارتباط با تقویت امنیت مرزی، مبارزه با قاچاق تقویت همکاریهای ۲ کشور در حوزه انرژی، تقویت تجارت مرزی و همکاریهای بانکی بین ۲ کشور، همکاری در حوزه کشاورزی و استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای رایزنی و گفتوگو کردیم.
عراقچی گفت: در این دیدارها بر برگزاری منظم شورای عالی همکاری ایران و ترکیه و کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور تاکید کردیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: سال ۲۰۲۵ سال فرهنگی ایران و ترکیه نامگذاری شده است و برنامههای متنوعی در این زمینه داریم.
احتمال بروز جنگ در منطقه احتمال جدی است
او با بیان اینکه در دیدار همتای ترکیهای خود، درباره مسائل منطقه بحث و رایزنی کرده است، گفت: کشتار مردم در لبنان و غزه و رویکرد رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در منطقه مورد قبول هیچکس در منطقه بهخصوص ایران و ترکیه نیست و همه کشورها از جمله کشورهای اسلامی باید از ابزارهای اقتصادی و سیاسی خود برای توقف ماشین جنگی رژیم کودککش صهیونیستی استفاده کنند.
عراقچی با هشدار درباره اینکه «با سیاستهای توسعهطلبانه رژیم اشغالگر، منطقه ما به بشکه باروت تبدیل شده است و انفجار آن میتواند صلح و امنیت در منطقه و کل جهان را در معرض خطر قرار دهد»، گفت: احتمال بروز جنگ در منطقه احتمال جدی است و هیچکس در منطقه به جز رژیم صهیونیستی خواهان این وضعیت نیست. ما خواهان کاهش تنشها هستیم اما همانوطر که بارها اعلام کردیم، برای هر سناریویی آمادگی لازم را داریم.
عراقچی همچنین با اشاره به شهادت «یحیی سنوار» رئیس جنبش حماس توسط رژیم صهیونیستی و گرامیداشت یاد این فرمانده شهید مقاومت گفت: تجربه نشان داده که اینگونه ترورها هیچ خللی در مبارزه مشروع مردم فلسطین ایجاد نمیکند و آنها با انگیزه بیشتری مبارزه خود علیه اشغالگران را ادامه میدهند.
وزیر خارجه ایران در بخشی دیگر از صحبتهای خود در این نشست گفت: جنبش حماس یک واقعیت انکارناپذیر در عرصه فلسطین است، زنده و پابرجاست و قابل حذف از صحنه فلسطین نیست.
عراقچی با بیان این که «در رایزنیهایی که با کشورهای منطقه داشتیم، آنها تاکید کردند که اجازه نمیدهند که از خاک و فضای آنها علیه ایران استفاده شود»، ادامه داد: مجموعه تلاشهای در حال انجام است که اجلاس اضطراری سران سازمان همکاری اسلامی در مورد تحولات اخیر در منطقه برگزار شود.
او تاکید کرد: در حال حاضر صدای منطقه و جهان رساتر از گذشته علیه جنایتهای رژیم صهیونیستی و کشتار این رژیم و حمایت از فلسطین به گوش میرسد و این مسیری است که انشاءالله ادامه پیدا میکند.
عراقچی همچنین در این نشست از مواضع ترکیه در حمایت از فلسطین و محکومیتهای رژیم صهیونیستی تقدیر و تشکر کرد.
وزیر خارجه ترکیه نیز در نشست خبری با همتای ایرانی خود گفت که «مواضع تهاجمی اسرائیل، ایران را مجبور به برداشتن گامهای قانونی و مشروع میکند».
«هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه روز شنبه و در کنفرانس خبری مشترک با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در استانبول، گفت با همتای ایرانی خود درباره روابط دوجانبه رایزنی کرده است و آنکارا متعهد به افزایش تجارت بین ۲ کشور است.
وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت: ما نیاز داریم تا منطقه را به هاب تجاری تبدیل کنیم و گامهای قاطعی را برای مبارزه با تررویسم برداریم.
او درباره مبارزه با تروریسم گفت: امروز پ.ک.ک و پژاک دشمن مشترک ایران و ترکیه هستند و ما در این رابطه همراستا با ایران هستیم و نیاز است تا این موضوع را به مبارزه مشترک تبدیل کنیم. بهعنوان ۲ همسایه خوب، ما نیاز داریم نیروهای خود را برای مبارزه با تروریسم به هم پیوسته کنیم.
خطر گسترش جنگ به کل منطقه را هرگز نباید دستکم گرفت
فیدان با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به کشورهای منطقه گفت: خطر گسترش جنگ به کل منطقه را هرگز نباید دستکم گرفت؛ در شرایط بحرانی هستیم که ممکن است عواقب جدی در سطح جهانی داشته باشد. ما نمیخواهیم شاهد جنگ در منطقه باشیم و معتقدیم باید در این زمینه منطقی عمل کنیم. جنگ باید فورا متوقف شود و اسرائیل حملات خود را در منطقه متوقف کند.
وزیر خارجه ترکیه گفت که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در حال نسل کشی در غزه و بهبار آوردن ویرانی در لبنان است و میخواهد جبهههای جدیدی را در منطقه باز کند و پای ایران را به این جنگ بکشاند.
او گفت: اسرائیل تهدید به حمله به تاسیسات نفتی و هستهای ایران میکند. موضع تهاجمی اسرائیل ایران را مجبور به برداشتن گامهای مشروع برای دفاع از خود میکند.
فیدان تاکید کرد که «اسرائیل در حال نادیدهگرفتن قوانین بینالمللی است و این باید متوقف شود».
از دوم اکتبر تاکنون هیچ مواد غذایی به شمال نوار غزه وارد نشده است
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین با محکومیت جنایت های رژیم صهیونیستی گفت: ۲ میلیون نفر در غزه بدون غذا، آب و دارو هستند و هیچ پناهگاهی ندارند. قبل از جنگ روزانه ۵۰۰ کاروان بشردوستانه به نوار غزه وارد میشد ولی امروز در بالاترین حد خود روزانه ۳۰ کامیون مواد غذایی به نوار غزه ارسال میشود.
او با بیان این که اکنون ما شاهدیم که بحران عمیقتر شده و از دوم اکتبر تاکنون هیچ مواد غذایی به شمال نوار غزه وارد نشده است و این شرایط بسیار خطرناکی است، خاطرنشان کرد : با مقامات حماس ما در حال رایزنی هستیم تا ببینیم چگونه میتوانیم کمکهای بیشتری را به نوار غزه ارسال کنیم.
فیدان افزود: شما میدانید که ما از ابتدای جنگ کمکها به نوار غزه را افزایش دادیم و تاکنون ۸۴ تن مواد غذایی به نوار غزه ارسال کردیم و میخواهیم که این روند را ادامه بدیم اما به علت اینکه گذرگاه رفع بسته است متاسفانه مواد غذایی به صورت بسیار اندک وارد غزه میشود.
وحدت ملی برای گروههای فلسطینی مهم و راهبردی است
وزیر خارجه ترکیه همچنین خبر داد که با هیأت حماس در استانبول درباره آتشبس رایزنی کرده اما نتانیاهو تمایلی به آتشبس ندارد.
او در ادامه گفت برقراری آشتی داخلی و وحدت ملی گروههای فلسطینی را «مهم و راهبردی» خواند که موضع فلسطینیها را تقویت خواهد کرد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟